Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бившият министър на околната среда Нено Димов остава в ареста.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение, но състав на Специализирания наказателен съд потвърдена досегашната му мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Oще по темата
Според съда продължава да е налице опасност Нено Димов да извърши и друго престъпление и да повлияе на свидетели.

Димов ще обжалва решението пред Апелативния специализиран съд.

Той беше задържан в началото на януари и подаде оставка от ареста. Тя беше приета веднага от премиера Бойко Борисов.

Обвинението към Димов е за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той съзнателно е допуснал предприятията в региона да получават вода за сметка на битовите абонати.

Над 60 тома вече са доказателствата срещу бившия екоминистър. Последните два от тях съдържат разпити на множество чиновници от Министерството на околната среда и водите, включително и на заместник-министри.

Показанията им, твърди обвинението, доказват, че като министър Нено Димов е бил редовно уведомяван за намаляващата вода в язовир "Студена", но не е предприел мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонименразбирам!...Обаче разграбването на България е в такива МАЩАБИ,че ДОРИ и въпросната да се е "възползвала" в някаква степен ,то това ще БЛЕДНЕЕ пред 200 -те МИЛИАРДА,ОКРАДЕНИ от ИСТИНСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ на "прехода"!!!!Упорито ВТЪЛПЯВАНАТА МАНТРА,че Нинова едва ли не е окрала половин България ,си е чиста проба ГЬОБЕЛСОВА тактика!!Врякащите НЕ ВИЖДАТ ГРЕДАТА В СВОИТЕ ОЧИ,А СЕ ВЗИРАТ В СЪЧИЦАТА в окото на въпросната.../префразирах свободно Исус..-за тия,които са наясно../

27

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТоНе ми пречи Нинова,дори ми е симпатична,но немога да гласувам за човек,който участва в разграбването и приватизацията на България,това ме тревожи,не мога да гласувам за човек участвал в продажбата и разсипването на България.

26

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонименне съм фен на бсп..Нещо повече,ако некой е забелязал,аз избягвам да ги коментирам...но Нинова ми се вижда доста интелигентна дама..Забелязал съм ,че сред тях има некакви боричкания за "трона",..с твърди съмнения че Станишев стои зад тях.Та какво ще направят,ще видим..Във всеки случай да не се забравя,че бсп са НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА партия!..Независимо,че конячените "гласове" на гробарето мосю Константинов секи път ги изкарва повече....та:-В ОБЕДИНЕНИЕТО на АНТИгербаджиите е СИЛАТА

fallback