Снимка: БГНЕС
fallback

Нямам нищо общо с това, искат с мен да си измият ръцете и да се превърнат в жертва. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в коментар на скандала с подслушването на президента Румен Радев.

Oще по темата
По-рано на отбелязването на 30-годишнината на КНСБ Борисов подаде ръка на Радев.

Не съм подслушвал Радев по никакъв начин, нито съм знаел. И то не е подслушван той, а военният началник на ВВС (ген. Цанко Стойков - бел. Ред). Не искам да ме вкарат в това, няма да ме вкарат, настоя премиерът. Той посочи, че не би позволил това.

Борисов каза още, че никога не е нарушавал добрия тон и "всеки отговаря за себе си". В тоалетната ми бяха сложили подслушвателно устройство, припомни той близкото минало.

На въпрос, страхува ли се от служебен кабинет, за какъвто днес намекна президентът, Борисов каза: Кое да е страшно? Нали сме правова държава!

Премиерът коментира, че по темата за боклука не е "давал акъл" на главния прокуро Иван Гешев, а единствено задачи на институциите МВР, МОСВ, ДАНС, защото всички имат интерес проблемът да се разреши.

Той успокои, че няма да приемем еврото, докато няма консенсус от всички страни и че правителството не бърза с това.

Премиерът Борисов заяви, че ще бъде създаден Зелен съвет, в който ще бъдат поканени представители на президентството, синдикатите, опозицията, работодателите. Целта на съвета е да се постигне съгласе по темата за Зелената сделка, която въвежда климатична неутралност в ЕС до 2050 г.

"Неутралност на езика на синдикатите означава нулеви емисии – тоест да затворим централите. Да, няма в тази сделка срок, тук е ролята ни като държава да кажем, че минимум 10-15 години трябва да има преходен период", подчерта още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Кьормеков

преди 4 години

В държавата,дори и курник да се построи в Н -ското село,бат Бойко знае,защото там има кучета в селото които лаят за него,получавайки награда книжни знаци ,с които си служи човечеството.В две различни години,в различни студия на тв,Борисов заявяваше,че ще се кандитатира за президент на България.Преди два дни се изцепи лъжейки,че никого не е мислил да става такъв.Когато този човек кръстейки се гарантира за нещо,тогава лъжата му е най дълбока.

96

Анонимен

преди 4 години

"Ало Ваньо", "Ти си го избра", "Две каки..."

95

Анонимен

преди 4 години

Струва ми се старшинка Радев ТРЯБВА да бъде подслушван, защото ... оставен на съветите на червеното си обкръжение и постоянните атаки от русия, като нищо ще ни продаде на Кремъл.

fallback