Снимка: БГНЕС
fallback

Синдикатите са предложили на правителството на премиера Бойко Борисов да се създаде Национален борд за устойчиво развитие на енергетиката с оглед на предстоящите реформи, свързани със Зеления пакт, предлаган от Европейската комисия. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров, предаде БНТ.

Oще по темата

Димитров представи вижданията на профсъюза за така наречената "Зелена сделка". Според КНСБ България все още не е готова и няма ясни разчети колко ще ни струва преминаването към енергетика с нулеви емисии.

Пламен Димитров смята, че най-реалистичният план за преминаването към зелена икономика и енергия е в периода 2030-2035 г. Поетапно трябва да извадим от експлоатация въглищните централи, като същевременно ги заменим с парогазови централи. Тази идея по-рано бе спомената и от вицепремиера Томислав Дончев.

Според Димитров България много отдавна още със затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“ е дала своят принос към идеята на Европа за по-чиста енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 години

От безбройните нищоправци в България КНСБ са едни от най-големите. Какво вършат тия субекти, когато не се появяват по медиите да ръсят празнословия и да симулират дейност?

33

БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

ХАЗАРТА Е--ДЪРЖАВЕН А ЗАЩО И--ЕНЕРГИИНИТЕ МОЩНОСТИ ВОДНИТЕ ПОДЗЕМНИТЕ И РУДНИТЕ ЗАЛЕЖИ ЗЛАТНИТЕ И МИНЕРАЛНИТЕ БОГАТСТВА----НЕ СТАНАТ ПАК ---ДЪРЖАВНИ ---ТЕ И ПО КОНСТИТУЦИЯТА СА ТАКИВА ГЕШЕВ ДА Я ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА ГИ ПОЧВА ПОДРЕД----ГЕРБ БСП ДПС НДСВ СДС НФСБ ----ИМА ПРЕЕДОСТАЧЕН МАТЕРИАЛ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА С КОНЦЕСИИТЕ

32

Joko

преди 4 години

Не трябва никакъв борд. Трябва проКУРаТУРА да погне енергойните и политически мафиоти !

fallback