Снимка: БГНЕС
fallback

Колко трае любовта в съвременния и забързан начин на живот, коментира специалист. Оказва се, че младият човек  в днешно време все по-трудно се обвързва и все по-често връзките завършват с раздели или разводи.

Според проучване на социолога от Станфорд Майкъл Розенфелд 70% от двойките, които не са женени, се разделят в рамките на 1-2 години след началото на връзката си.

Все повече расте и броят на "сингъл" хората" - тези, които няман влечение към брака и връзките изобщо. Според "Евростат" и статистиката от 2016 г., една трета от домакинствата в Европа се състоят от един човек, като най-голям е процентът в Швеция - повече от половината домакинства.

"Любовта в традиционния смисъл може би се е позагубила. Като че ли вече сме по-егоистични и по-нарцистични и не се задържаме дълго с д един и  същ човек", обясни пред bTV психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.
Специалистът подчерта, че човек е заобиколен от много удоволствия и възможности в модерния свят, заради които компромисите в една връзка стават все по-трудна и нежелана част.

По думите й, връзките се разпадат, след като любовта приключи и дойде отговорността. "Когато трябва да оставим себе си на заден план и да заведем партньора и отношенията помежду ни напред, сякаш не искаме да държим оковите на любовта и си обръщаме гръб", обясни Кабаджова.

Според нея, продължителността на връзката е отговорност, работа и задължение. Изследвания обаче показват, че хората в световен мащаб са високо нарцистични - избират да бъдат самотни, критични са и са си самодостатъчни.
"В съвременния свят, за да оцелееш, трябва да си готов да жертваш малките неща, така че да се издигнеш дали в кариера, дали някъде другаде", обясни психотерапевтът.

В днешно време, според нея, е сменена и ролята между мъже и жени, като дамите искат да са силни и доминиращи, успешни по "мъжки". Мъжете пък отстъпват, защото им е трудно да реагират на тази женска сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

логика

преди 2 години

Ето как стоят нещата...Преди са се женели, за да могат да правят секс и да се възпроизвеждат, а днес знаят, че секс може да се прави и без подпис и любовта не се е изгубила, а ни трябват пари, за да я намерим...Много е трудно да срещнеш голямата любов в тясното си обкръжение...Колкото по-голям избор имаш, толкова по-голяма е вероятността...

263

Влюбения

преди 4 години

В гората .....

262

Анонимен

преди 4 години

до 265Многознайко, на кой "съюзника" му му извива ръцете защото така му изнася? Ти даже не можеш да разбереш, че аз правя разлика между жени на място и мнозинството, които са в различна фаза на зинали да поглъщат каквото могат. Имам толкова много примери за такива и толкова малко за свестни жени, че ти е бедна фантазията. И да ти кажа още нещо, понее заговори за децата. В България се правят невероятно количество аборти. Нека ти подскажа: не е от лоялни партньорки.

fallback