Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени членовете на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Бордът е създаден с правителственот постановление от 22 януари 2020 година. Управителният съвет се състои от трима членове - председател и двама заместник-председатели.

За председател на Националния борд е назначен Христо Христов. От 1975 до 2003 година Христов е заемал различни ръководни длъжности в Главния щаб на ВВС. Бил е също така директор на дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За заместник-председатели са назначени Бойчо Скробански и Георги Денев, които също са работили с МТИТС. В периода 1998-2006 година Бойчо Скробански е бил Завеждащ служба „Безопасност“ в НК БДЖ и ДП НКЖИ, а Георги Денев в периода 2001-2009 година е заемал длъжността началник направление „ВМС“ в отдел „Въздушен и морски суверенитет“ в Генералния щаб на Българската армия.

Националният борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт е независим специализиран държавен орган към Министерския съвет. Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на транспорта.

С друго решение Министерският съвет освободи Асен Тутеков като заместник-председател на Държавна агенция „Разузнаване“, считано от 1 март 2020 година. Правителственото решение е във връзка с искане на Асен Тутеков да бъде освободен от длъжността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ПроСоТо

преди 4 години

та да си дойдем на думата де..:-"Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на транспорта."!!!!Яаааа!!!..Каква била работата?!..ПАК ще се "РАЗПРЕДЕЛЯТ" некакви пари!....Не мога да не призная:-Банкянската Тиква освен че е "женерал",е и ПРОФЕСОР,АКАДЕМИК,ГЕНИЙ на ДАЛАВЕРИТЕ И уникален СПЕЦ по ЛЕГАЛНО КРАДЕНЕ!!!Не мога да не му го призная!..Надявам се един ден да го предложи будния български народ за Нобелов лаурет в областта на "легализирани измами"!Капоне

11

ПроСоТо

преди 4 години

ся вече нема да има никакви произшествия!Но пък ще си имаме още неколко СИНЕКУРИ,ЛАПАЩИ НАШИТЕ пари и УДОБНИ МАШИ,когато некой от "ромоизбраните" СГАФИ на пътя!.."Националният борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт е независим специализиран държавен орган към Министерския съвет."..?!?!Е как ще е"независим",като ще е на разпореждане на МС?!..И друго,забелязахте ли го?..-"Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра

10

ГЕРБ = Мафия

преди 4 години

Калинките на ГЕРБ пак се разхвърчаха.

fallback