Снимка: Pixabay
fallback

Изследване на Комисията за защита на потребителите установи съществени разлики в качеството на предлаганите хранителни продукти у нас и в чужбина, пишат от в. Монитор.

При изследвани бонбони на известна швейцарска марка е открито 15% по- високо съдържание на протеин. Или казано по друг начин, съдържание на повече сухо мляко.

При консерви от грах и царевица има повече от 50% наситени мазнини. Наличието на протеин в маслото на българския пазар е с една пета по- малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Уф , пак Запада ни е виновен , нали има държавни органи , които получават пари от данъкоплатците ,т.е ние консуматорите на храни , да проверяват какво влиза в страната ни и с какво качество..или си мълчим ,когато наши"бизнесмени" вземат чуждите бо..к..луци , препакетират ги и тук -на ВИСОКИ цени , вече ходим в чужбина- ами там шоколадът по-евтин оттук , а сега ми пишете, че е дори с по-добро качество , стана като с балите от..па..дъци- с тонове внасяни , а от държавните органи никой "НЕ ЗНАЕ"

14

Анонимен

преди 4 години

За това се старая да не купувам продукти на които описанието е на български.

13

Анонимен

преди 4 години

ами кажете името на "тази известна марка от швейцария"

fallback