Снимка: БГНЕС

През последните месеци се наблюдава тенденцията, че хората, които нямат пари, а спешно се нуждаят от тях, хващат ножа и чантата си и отиват да си ги вземат от места, където те се събират. Темата коментира проф. Николай Радулов, експерт по сигурността в ефира на bTV. Поводът е вчерашния обир на казино от въоръжен полицай в Перник.

Сумата, която униформеният е успял да открадне е 2000 лева. Чейндж бюро и клон на банка също бяха обрани. Зачестиха и опитите за кражби на пари от банкомати.

Радулов смята, че това се дължи на обедняването на хората. Случаят със служителя е показателен за това, че в МВР се назначават хора, които искат да работят, а не такива, които са подходящи. Причината за това са лошите условия на труд и ниското заплащане.

Експертът изрази и мнението си, че казината в страната са твърде много и с узаконяването на хазарта няма да можем да се преборим с него.

По думите на Радулов не е имало как да се предположи, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, тъй като психопрофилът му е на добър служител и човек. Експертът добави, че вътрешната служба се състои от 20 човека, които е невъзможно да проследят над 50 хиляди души.

Радулов коментира и хазартния бос Васил Божков като намира за необяснимо как толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж.

„Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“, добави експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase