Снимка: БГНЕС
fallback

С повече от 50% може да бъде намалена цената на природния газ за България от страна на „Газпром“, пише руското издание „Комерсант“. Ценообразуването за България е вероятно да бъде приравнето с това за Европа, което не е обвързано с цената на петрола.

Oще по темата

Новата цена за руския газ може да стигне до 140 долара за 1000 кубически метра. Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа.

Причините за намалението на цената на синьото гориво е топлата зима, пълните хранилища и конкуренцията с американския втечнен природен газ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 4 години

В допълнение, от юни месец 2019 вече внасяме американска газ, като за месец спестяваме по 15 милиона евро. Ето това се нарича диверсификация, което трябваше да се направи преди 20 години.

137

Noname

преди 4 години

Причина за всяко намаление ще е американския газ, който внасяме и който е ПО-ЕВТИН от прескъпият руски газ. След като руския газ поевтинее с 50% на сто тогава може би цените на двата доставчика ще се изравнятИ на руските *** трябва да се каже, че не следва да подвеждат народа, че тъй като газта от САЩ е по-скъпа за производство, то тая газ ще е по-скъпа за България от руската. Напротив, руската е много по-скъпа за България, нищо, че е по-евтина за производство.

136

К. К.

преди 4 години

А защо "братушките" ни го продават 2 пъти по-скъпо? Знам, защото ни обичат. Обичат парите ни...

fallback