Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За случай на отвлечен мъж, на когото е изваден единият бъбрек, сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR.

Жителите на село Априлово споделят, че в района и друг път са се случвали отвличания. Дали това е част от международната група за нелегални трансплантации в Турция?

Всички в софийското село Априлово познават Тани. Казват, че мъжът е психически нестабилен. Преди време изчезва. По думите на местните е открит след време с характерна рана над кръста, а единият му бъбрек липсвал. Хората в Априлово разказват, че в района и друг път са се случвали отвличания.

И макар че всички в селската кръчма са запознати със случая, братът на мъжа отрича. От страх или по друга причина.
От дома си в съседно село преди години изчезват близнаци. Полицията така и не успява да ги открие.

Според хорската мълва, и те са отвлечени за органи. Специалистите са категорични- при подобни интервенции е възможно да се попадне на негоден орган и трансплантацията да се окаже не животоспасяваща, а животозастрашаваща.

Според турските служби, разкрили престъпната схема в партньорство с българските си колеги, в канала участва и частна българска клиника. В уеб страницата си тя се представя като филиал на една от най-големите турски здравни компании.

И в този момент над 1000 българи чакат за бъбречна трансплантация. А органи се купуват и продават в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Посмали

преди 4 години

До Анонимен 14Нямаше такива неща ли?По-възрастните помнят!

14

Анонимен

преди 4 години

Относно човека с психични проблеми, толкова ли е трудно да се провери дали наистина е опериран и му липсва един бъбрек? Ако се окаже, че е така, тогава да питат брат му защо отрича? Защото човекът може да е "изчезнал" временно със знанието на близките си и парите за отнетия орган той изобщо да не ги е виждал.

13

Анонимен

преди 4 години

При демокрацията и пазарната икономика е така, отвличат, режат, взимат каквото им трябва. Това са не ви е соца, когато нямаше такива неща.

fallback