fallback

Американският президент Доналд Тръмп очаквано бе оневинен в делото за импийчмънт срещу него в Сената, спасен от своите съпартийци в Републиканската партия само девет месеца преди президентските избори през ноември.

Той бе едва третият президент, подложен на процедура по отстраняване в американската история. Сега държавният глава спокойно може да продължи с пълна сила предизборната си кампания, която обещава да поляризира още повече американското общество.

Партийната линия на републиканците бе до голяма степен спазена, след като процедурата мина одобрението на доминираната от Демократическата партия Камара на представителите.

"Изненадващо Мит Ромни гласува против Тръмп по едното обвинение, но Ромни не може да преодолее, че се провали преди 7 год. на президентските избори и завижда", каза за "Денят ON AIR" журналистът и преводач Огнян Дъскарев.

По думите му обвиненията срещу американския президент били несериозни и нямало как да издържат.

"18 свидетели бяха поканени. Това не е точно процес, по-скоро е политическо шоу, политическо действие, а не правно", посочи събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Е много ясно, това си беле едно шоу спретнсто от демократите начело с онази коза как и беше името дето е на 120г и прилича на спаружена мида. Сигурно и мирише така

5

баба мара

преди 4 години

впк на сащ няма да позволи оставката на тръмп в зависимост от печалбите оторъжието 2 мандат му е в кърпа вързан а цирковете около оставката са заде-би-лите

4

Мда

преди 4 години

Точно, хората ако им харесва да живеят в заблуда, справка: брекзит, путин, тръмп, т.н. то ще им се върне тъпкано, в историята и живота празно няма....

fallback