Кадър: Bulgaria ON AIR

Депутатите приеха на второ четене поправките във Валутния закон, който засяга курса лев-евро при влизането ни в Еврозоната.

"Хората се притесняват, защото слушат БСП. Всичко е въпрос на четене и на това да намерим повече информация. Опитахме да намерим адекватно решение. Въпросът при БСП е само как да се вдигне един проблем в пространството", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По думите му начинът, по който беше тръгнала да се прави тази промяна, подразнил българските граждани.

"Не трябва да се политизира този въпрос, трябва да говорят финансисти. Нашата роля трябва да е да даваме решение на проблемите на хората, а не да събуждаме страхове", добави Сиди.

Той коментира и снемането на доверието от президента Румен Радев към кабинета "Борисов 3".

"Не мисля, че тази война ще доведе до нещо добро. Радев за съжаление застава от едната страна на масата, в Конституцията пише, че президентът трябва да бъде обединител. Ние сме парламентарна република, така че такъв тип думи не са съвсем обосновани", смята Александър Сиди.

Според него юридическите съветници на Радев са написали текст, който остава висящ във въздуха.

"Нагнетяването на напрежение от политиците е груба грешка. Никой не печели в тази война, губещ е народът", добави депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase