Снимка: БГНЕС
fallback

За нападение над лекар от Спешното отделение съобщават от Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик. Медикът няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице.

От болницата поясняват, че инцидентът е станал снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал свой роднина. Близките на 60-годишния мъж видимо са изглеждали в нетрезво състояние и са били агресивни.

В същото време д-р Николай Недялков преглежда болен, но чувайки шума навън излиза да види какво се случва, обяснява на роднините, че ще прати санитар, за да вземе тялото, и се връща да довърши прегледа на пациента в кабинета.

След като излиза отново, той е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да бъде убит. Синът на починалия е нападнал лекаря, като му е нанесъл няколко удара по ръцете. Намесила се е охраната на болницата и е подаден сигнал на телефон 112.

При пристигането на полицията тримата мъже са се разпръснали, а малко по-късно 34-годишният нападател е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.

Свидетели на инцидента са пациентите, чакащи пред Спешния кабинет, а охранителните камери на болницата са заснели цялото нападение.

От МБАЛ- Пазарджик допълват, че в рамките на два дни това е втори случай на агресия на лекар от Спешното отделение.

Ден по-рано друг починал мъж на 76 г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

лечение или

преди 4 години

Не скамо отказ от лечение на буйстващ пациент. Затваряне на малки зцдраявни заведения - здравни служби при терор над лекари.. Здравните заведения да се възстановяват веднага, щом буйстващите пациенти влязат в затвора или в лудница. И да действа здравната служба, докато буйстващите пациенти са в затвора или в лудницата. Излязат ли, здрявнятя служба затваря кепенците.

15

така

преди 4 години

Лекарите и техните семейства трябва да се лекуват безплатно! Всички остяанали - или в Спешното, или по здравна каса, или си плащат.

14

болници и болници

преди 4 години

Интересно, защо на запад никой не бие лекари? Там хората са доволни от лекарите? Ами, плащайте на лекарите колкото е на запад, и вие ще сте доволни. Там на здравна каса ли я карат? В САЩ е с лични здравни осигуровки в банката, лични сметки, не общ казан. И в резултат, лекарите са едни от най-добре платените в света. Има Спешна помощ, има и болници за бедни. Их болници, където на бедните не е по джоба. Така тряБва и у нас.

fallback