Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефката на социалистите Корнелия Нинова подкрепи президента Румен Радев, който днес свали доверието си от правителството в специално обръщение към народа.

Oще по темата
"Споделяме напълно мотивите, с които президентът поиска и каза, че сваля доверие от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите ни за вот на недоверие само преди седмица - факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода", коментира тя, преди да отпътува за Брюксел.

По думите й вотът на недоверие не е минал математически в парламента, но е получил широка подкрепа извън него.

"Управляват само от криза в криза, грижат се само за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и за българския народ", обвини Нинова управляващите.

Тя призова всички, които искат промяна, да се обединят. "Всеки протест е справедлив, конституционен, законов, хората, които чувстват нужда, са свободни да го направят", заяви още соцлидерката.

Тя посочи, че не е знаела какво ще обяви днес президентът Румен Радев, нито видя връзка със знаковата дата 4 февруари.

"Съвсем нормално е общите проблеми на държавата да ги назоваваме", каза Нинова в отговор на въпрос и отрече да има някаква договорка по темата с президента или ДПС, които подкрепиха вота на недоверие в НС.

"Не предвиждам бунт, живеем в демокрация", подчерта тя и допълни, че всеки е свободен да изразява мнението си. Нинова обаче беше категорична, че правителството не може да гарантира перспектива или просперитет, и че президентът е последователен в действията си.

В Брюксел тя ще има срещи на различни теми с представители на евроинституциите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

анонимен

преди 4 години

АЙДЕ ДА СЕ АБСТРАХИРАМЕ ОТ КОМЕНТАРА НА НИНОВА И ДА СИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ В МОМЕНТА ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИЯ, РАЗРУХА, ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ТЪНЕ В РАЗВРАТ И НАРКОТИЦИ, ПЕНСИОНЕРИТЕ ЖИВЕЯТ НА РЪБА И ЗАЩО КАТО Е ТОЛКОВА ХУБАВО СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ИЗНАСЯТ В ЧУЖБИНА. МНОГО ОЛИГАРСИ И МЕСТНИ ФЕОДАЛИ СТАНАХА И ИСКАТ ДОРИ ДА ИМ СЕ ПЛАЩА АКО РАБОТИШ ПРИ НЕГО НО НЕ И ТОЙ. ПРЕКРАСНА СТРАНА С КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ НИЩО. ПОСЛЕДНИ СМЕ ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ.

148

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Октомврийската революция е организирана за пари, а не за добро. Когато Ленин умира в сметката му има 80 млн. марки."Ти лично ли му ги преброи? И къде отиват тия пари след смъртта му?Тук всякакви глупости се пишат, но това изби рибата! Явно нищо не знаеш за историята и за Ленин. Ленин умира в Горки, близо до Москва, на 53 години. Последните години е болен и живее съвсем скромноА за какво е "организирана" Октомврийската революция сам се поинтересувай и прочети. Повечко чети

147

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 150Джейсън в женско тяло от "Петък 13"! :)))))))))))))))))))))))))))))

fallback