Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Туристическите пътувания от Китай в България са малко, така че ситуацията с новия коронавирус няма да с отрази значително на общия туристопоток. Следим изкъсо ситуацията, но е много е рано да правим генерални прогнози, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на традиционна годишна среща с представители на туристическия сектор и организации, които са регистрирани в Националния туристически регистър и националните курорти, съобщава "Фокус".

Още по темата

Тя беше категорична, че ситуацията с вируса се следи стриктно и добави, че информация за изходящите пътувания от Китай към България и Европа е получена в Министерството на туризма още на 24 януари.

"Получихме информация през Европейската туристическа комисия от министъра на туризма и културата на Китай, че всички туристически пътувания от тяхна страна са спрени както вътре в тяхната страна, така и изходящите туристически пътувания. Незабавно сме информирали всички туристически асоциации, включително и туроператорите, които са регистрирани при нас, за да се предприемат необходимите мерки", добави министърът.

Тя уточни, че всичко това идва в следствие на забраната, която самото китайско правителство е наложило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase