Снимка: БГНЕС
fallback

Двамата български граждани, които искаха да напуснат Ухан, са пристигнали във Франция с френски самолет в рамките на общоевропейска операция, съобщават от  Министерство на външните работи.

Самолетът се е приземил на летището в Истр, Южна Франция, в 15:32 ч. българско време. На борда на самолета е имало 251 пътници от десетки националности.

Веднага след пристигането във Франция е създадена организация българските граждани да бъдат доведени в България с военно-транспортния самолет "Спартан“, придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина.

Военно-транспортният самолет "Спартан“ е излетял за България около 17 ч. българско време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Благодарим ти, велика и вечна Францио! Винаги ще те обичам! Vive la Republique! Vive la France!

19

Анонимен

преди 4 години

Това е простотия! И защо от огнището на заразата ще ни водите хора? Това е вирус, който може да се пренася без преносителя да бъде задължително болен. Днес се чух с една моя колежка, която е от Китай и за съжаление точно в провинция Хубей. Каза, че дори във влака да има един заразен, то всички пътуващо са под риск. Все още няма ваксина, както и че всичко е блокирано. Не излизат от къщи, само ако се наложи до магазин и то с маски, ръкавици и някои слагат и очила! А ние си ги водим със самолет!

18

Анонимен

преди 4 години

И на световно ниво, като тука. Аз познавам тоя, ще звъня на оная. Уж карантина, пък всяка държава си носи хора от там. Що за глупост.

fallback