Снимка: БГНЕС
fallback

В област Сливен е нараснал броят на учениците, пребиваващи трайно в чужбина със семействата си. Към момента техният брой е 3 699 деца, съобщиха от областната администрация.

На този етап със статус "учащи" в областта са 24 313 деца и ученици на възраст от 5 до 16 години. От тях 1 785 са в риск, тъй като са допуснали над 40 отсъствия по неуважителни причини.

Екипите срещат затруднения в откриването и задържането на част от децата, чиито родители живеят в сливенските квартали с преобладаващо ромско население "Надежда" и "Комлука", както и в новозагорския кв."Шести".

По данни на РДСП, през последните три месеца на миналата година са били прекратени помощите на 932 семейства за 1005 деца в областта. Практиката показва, че глобите не постигат очаквания ефект и са несъбираеми.

От 2016 г. досега в община Сливен са издадени наказателни постановления за глоби с общ размер 19 750 лева. От тях са платени едва три глоби общо за 150 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Браво на Сливен.Като *** са с к*ро че ги завладееме ЕС.

24

Анонимен

преди 4 години

Ами нормално. Мънго младши 1, Мънга младши 2, Мънго младши 3 и т.н.всички заминават с Мънго старши (с 14 "висящи" присъди) и Айшето (горда майка на 29 деца от 8 различни мъже) да берат ягоди и да точат социал в Западна Европа. Нека на европейците, дето ни се заяждат че не интегрираме виолетовата биологична маса, да са им честити всичките нови европейци. Халал!

23

Анонимен

преди 4 години

Жителите на всички ромски квартали от всички български населени места да последват светлия пример на жителите на сливенските квартали "Надежда" и "Комлука".Там на запад е тяхното бъдеще и по-добър живот.Да вземат и германски лични документи и никой не може да ги върне принудително обратно.

fallback