fallback

Много интересна тенденция набира популярност у нас - ходенето на работа с домашния любимец. За много компании в Китай и Япония това не е нищо ново. Оказва се, че и у нас немалко фирми имат същата практика.
Oще по темата


Психолозите обясняват, че тази практика се отразява чудесно в творческите браншове, тъй като животните сплотяват колектива, правят обстановката по-дружелюбна и вдъхновяваща.

Мая, Гръм и Чили са в архитектурно бюро на стопаните си Илиян и Лора. Офисът вече се е превърнал в техен дом за кучетата. Те израстват в офиса, дори ходят по обекти с техните стопани.

"Наложихме на колегите си това, че ние си водим кученцата на работа. Трудно е да ги оставим по цял ден сами", сподели Лора пред Bulgaria ON AIR.

"Нашите клиенти са толкова широкоскроени, колкото сме и ние", отбеляза Илиян.

Тенденцията у нас се оказва, че вече набира популярност, особено в IT сектора. Лора и Илиян съветват всички, които са решили да въведат практиката, да бъдат готови за всякакви ситуации.

"Има моменти, когато ни пречат, когато има много хора, движение", каза още Лора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 години

Дано се възприеме от тесногръдия ни озлобен народ! Зависи от естеството на работа, но аз отдавна практикувам това. Много отдавна кучетата се използват в болници, старчески и детски домове за терапия, а тук при нас "бай ***" *** ползва кучето за звънец на двора или алармена система против крадци, която дори често пъти "не се нуждае" от вода и храна, вързано на дебела верига. Браво на всички, имащи смелостта да излязат от праисторическата рамка!

49

от Сан Франциско

преди 4 години

Приберете си кабеляците, че е грозно от архитектурна гледна точка, пък и чистачката сигурно не ги и побутва даже да не падне някой лабтоб.

48

Това е прекалено

преди 4 години

А защо не ходим с децата си? Това ми се струва по-добре. И те разведряват обстановката, а и няма да стоят сами в къщи докато мама и тати са на работа. За кучетата се мисли, а за децата-кога?

fallback