Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Създаване на ново звено, което да се занимава с охраната на висши ръководни държавни служители и редови служители на МВР, и на НАП. Това предлагат от ГЕРБ с промени в закона за МВР, внесени преди второ четене на закона.

Новото звено в полицията ще обединява жандармерията и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

"26 години бяха нужни за създаване на закон за НСО и той е поправян 4 пъти", каза в "Денят  ON AIR" акад. Румен Ралчев, велик приор на Ордена на тамплиерите в България.

По думите му борбата между МС и президентството в част от случаите минава през НСО.

"Може би трябва да се обърнем към МВР за криминогенната обстановка в България", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според него у нас имало достатъчно видове полиция, събеседникът попита също защо трябва нещо, което работело да бъде разбито.

"Нещата отиват към опит да се дестабилизира и да се разцепи НСО. Трябва да се помисли ясно и точно кои са лицата, които трябва да бъдат охранявани", подчерта още Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Човекът явно имаОпит

преди 4 години

в сферата, която коментира.Но хората подскачат като ужилени заради титлата "академик", защото я свързватс БАН.Пропищяхме от корупция, а в БАН тя е особено голяма. Повечето от по-високите научни длъжности вече трето поколение се заемат от връзкари; повечето конкурси и възможности за научно развитие са компрометирани заради връзкарството.И се получава така, че по-некадърният и по-малко знаещият решава съдбата на знаещите и можещите. Това е не само корупция, но е и отвратителна гавра.

20

Анонимен

преди 4 години

Какъв е бил всички знаят ,но всъщност е човек на Държавна Сигурност и като такъв е шеф на централната масонска лоджа в София !!!

19

iii

преди 4 години

От гавазин - тамплиер, после академик? Основи на каква научна школа е положило това нискочело същество?

fallback