Снимка: БГНЕС
fallback

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Oще по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Д. Донков

преди 4 години

Акога ще изгонят американските. Но тене са шпиони а официални лица, сенатори, държавни секретари и президенти, които правят всичко възможно да спират всякакви проекти развиващи икономиката ни, защото били свързани сРусия и да ни натикат на кчето в гъзъ.Това гонене на шпиони е под техен натиск, с цел Русия сама да се откаже от балканския, турски поток и резултат от блестящата среща на Борисов с Тръмп. Въобще викат ли те в Америка добро не чакай. По точно народа, за управляващите винаги ще има нещ

203

Чичо сам

преди 4 години

До Анонимен 150 "150"Русия няма бъдеще всички я мразят и като цяло тя сама си е виновна за това Що никой немрази Беларус или Киргистан например ?" Защото те са импотентни лилипути, като вие сте.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/01/26/ruskite-diplomati-izgotviali-falshivi-samolichnosti-za-da-vnedriat-shpioni.437127,4

202

само попитам

преди 4 години

отдолу ...УШ анки..

fallback