Архив: Булфото
fallback

По-строги наказания за нападенията над лекари и медицински лица. За това настояват от Българския лекарски съюз (БЛС).

Преди малко повече от седмица от съсловната организация проведоха среща със здравния министър Кирил Ананиев и главния прокурор Иван Гешев по темата.

Трите страни подписаха споразумение за сътрудничество и взаимодействие по предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с дейността на медицинското обслужване.

Статистиката показва, че над 400 лекари са станали обект на физическо насилие през 2018 година. Повечето от случаите са в спешните отделения на болниците.

През 2019 година случаите зачестяват. Темата коментира заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Сега едни бизнесмени собственици на медии са подели кампания против лекарите ни.Така след 10 години ще ни внесат от чужбина.И тогава всички които сме още тук ще има да гледаме лекар през крив макарон.Ако искате им играите по свирката,ако ли не-размислете.От 400 лекари завършили миналата година 280 са директно заминали за чужбина.А за страната ни трябват 1000.И ако в София има елате да видите как е в провинцията!След 10 години трагедията ще е огромна.

16

до 16

преди 4 години

Имам познат педиатър който тук взе специалност и замина за Шотландия.Както той казва сега заедно с един пакистанец са видни английски педиатри.Доктора работи в болница в детско отделение и преглежда и лекува деца!Не се оплаква,работи си спокойно.Та това дето го ти казваш не е вярно.Познатият ми всяко лято си идва в България за около месец и много пъти съм говорил с него.От това дето разказва разбрах,че и там не е чак толкова добре.

15

до Пижо

преди 4 години

В цяла България детските лекари са около 300.И намаляват понеже едни се пенсионират,други бягат в чужбина,трети .... бог да ги прости.Оттук нататък като виждам каква кампания против лекарите се вихри никой младеж не е луд да учи за лекар.Това е професия от която човек не може да живее добре и не си заслужава да се практикува.Имам познат лекар който е набил сина си защото искал да следва медицина!Днес съветваният силом има друга професия и живее прилично,а не като лекарите!Та така драги ми Пижо.

fallback