Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Наблюдаваме случаи, които не са ново явление. Виждаме всеки ден жестоки ситуации, имаме дори нов случай на насилие над дете", посочи консултантът във Фондция "Пулс" Юлия Андонова в "България сутрин".
Oще по темата


По думите ѝ в страната има изкривен разговр за правата на хората, станали жертва на насилие. Служителите, които са пряко отговорни за потърпевшите, са изключително малко, били демотивирани, а висококвалифицираният труд бил скъп.

"В нашето общество стои все още схващането, че жертвата си го проси. Вероятно и самите насилници са живели в среда на насилие. Важно е отделите за закрила на детето и училището да имат разбиране как да се помогне. В страната ни има малко центрове за помощ, така е в цялата страна", каза още тя за Bulgaria ON AIR.

Андонова подчерта, че в България нямало статистика как и колко хора са пострадалите от насилие, нямало единни регистри. Най-важното, което можело всеки да направи, е да сигнализира, за да не бъде съучастник. Именно неговоренето за насилието е причина за тежките престъпления и драматичните ситуации, смята тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

анонимна

преди 4 години

Ами то и от този форум по някои минуси е ясно, че смятат жертвите за виновни. Не ми е ясно толкова ли им е акълът или не са имали възможност да се образоват. Нека всички, които смятат за нормално някой да те трепе и убива и дори си виновен и си го предизвикал, да са наясно, че престъпника разбива домове, насилва и при минимален повод и т. н. Насилието е оправдано само ако ти е застрашен животът, вкл. и ако влязат в дома ти, а не да избираш с какво да го треснеш и тем подобни!

17

анонимен

преди 4 години

Разбира се, българинът е задръстен до немай къде - жените сами си го просят, вместо да си седят до печката, къде са тръгнали, дори си заслужавали и да ги убият..... Не вярвам на очите си понякога като чета подобни простотии, просто е обидно и спирам да чета! За тези недотам читави хора и малкото дете си го проси, и бабата на 90 години си го проси, и пр. - насилникът си е насилник при всички!!!!!!! Да не били излизали по тъмно!? Да излизат само престъпниците, нормалните по дупките си като лалугер

16

Един детайл, който

преди 4 години

хич не е маловажен.Какво се предприема у нас, ако се оплачеш от безобразията на някой, който ти е шеф или от когото зависи да изпълни служебното си задължение и по този начин да реши някакъв твой проблем?Ами изпращат на него твоето оплакване с препоръката да разгледа случая и да установи какъв е проблемът!Е, сетете се какво ще предприеме онзи, от чието своеволие или немарливостти си се оплакал(а)!

fallback