Снимка: БГНЕС
fallback

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи три пратки с птиче месо от Полша за България, замърсено със салмонела. Цялото количество е 37 150 кг охладено цяло пиле и 12 900 кг охладено пилешко бутче. Месото е поставено под забрана и не е допуснато търгуването му на българския пазар. Резултатите от пробите  са получени на 20.01.2020 г., съобщиха от агенцията.

Oще по темата

Изследването  е проверено във връзка със засиления контрол на Агенцията върху пратките с птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България. Установената салмонела е от щам, който не е патогенен за човешкия организъм.

Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за уведомяване на полските компетентни власти за откритото замърсяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анонимен

преди 4 години

СПОКОЙНО НЕ СЕ ВЪЛНУВАЙТЕ СЛЕД СЕДМИЦА ДВЕ ЩЕ УТИХНЕ И БОЙКО ЩЕ РАЗПОРЕДИ ДА СЕ ПУСНЕ В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА. ТЪЙ ДЕ ВНОСИТЕЛЯ НЯМА ДА ПОНАСЯ ЗАГУБИ. ТОЙ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ И ТО МНОТО. ТОВА Е МОТОТО В БЪЛГАРИЯ - СМЪРТ НА НАРОДА И БЛАГОДЕНСТВИЕ НА МУТРИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ.

20

Кармен Златарева

преди 4 години

Срам,позор и трагедия. Селскостопанска страна да внася храни и селскостопанска продукция и да ни тровят нас и децата ни....10 гилотини на стадиона и да работят поне една година денонощно...

19

фАТМЕ

преди 4 години

Скъпи деца ,престанете с писането !!Всички на площада и тия айдути трябва да си получат заслуженото!!!Сложете ,за малко настрана ракията и салатата!!

fallback