fallback

БДЖ обяви обществена поръчка за поне 16 нови електрически мотрисни влака. Прогнозно, търгът ще е на стойност 246 милиона лева, а мотрисите ще изпълняват линии само на територията на страната.

Oще по темата
С новата година Държавната железница откри процедура за купуването на нови 16 електрически мотрисни влака. Причината - лошото състоятие и липсата на достатъчно машини. Още през изминалата година на среща между работещите в системата и ръководството на компанията стана ясно, че ще се започне обновяване на подвижния състав.

Мотрисите ще бъдат използвани за пътуване на дълги разстояния - повече от 3 часа, а в сумата от малко над 246 милиона лева ще бъде включена и гаранционната поддръжка.

Новите влакове ще могат да развиват 160 км/ч, но само там, където жп линиите позволяват. Първата машина трябва да бъде доставена до 2 години, след приключване на процедурата.

Идват ли модерни времена за БДЖ? Вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

саде герб

преди 4 години

До ikeИди и им го обясни на крадливите червени демокрасти!

26

Анонимен

преди 4 години

Сега от София до Мездра средната скорост е 70 км/ч и едва ли ще се промени------ Е ти колко искаш да стане средната скорост от София до Мездра? На тая100 км през планината колко можеш да им дигнеш средната скорост? Въобще не ви увира главата, че тия 200 км/ч в Германия се развиват в равнините, не в Алпите.

25

Анонимен

преди 4 години

Частните автобусни фирми и тировете убиха БДЖ, както и закриването на ЖП войски.

fallback