Снимка: Булфото, архив
fallback

Увеличава се прагът за получаване на така наречените "детски надбавки". С 10 лева се увеличава прагът за тяхното получаване. Така средномесечният доход на член от семейството трябва да е до 410 лева, за да получава пълния размер на помощта. И между 410 и 510 лева, за да получава 80% от него.

Размерът на детските се запазва за поредна година - 40 лв. за едно дете, 90 лв. за семейство с две деца, 135 лв. - за семейство с три деца, и 145 лв. за семейство с четири деца

През 2019 г. около 370 хиляди семейства са получавали помощта. Увеличението на прага основно е заради ръста на минималната заплата. За да няма семейства, които да загубят пълния размер на добавките.

Задължително условие за предоставяне на помощта е и децата да ходят редовно на предучилищна и в училище. При три дни отсъствие от детска и пет от училище без основателна причина - добавките за семейството се спират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Подкрепям Радослав!

преди 4 години

Детски надбавки да има за всяко дете, но да се получават само във вид на данъчни облекчения!Ако не внасяш нищо в хазната, никакви детски надбавки няма да получиш!Стига вече сме носили на гърба си едни, които не желаят да учат и да работят, а целта им е да се издържат от детските надбавки и останалите безбройни помощи, валидни само за тях!

26

Анонимен

преди 4 години

Оня ден гледам детски обущета за 3 годишни по 45 лв!

25

Чичко Тревичко

преди 4 години

1000 условия и препядствия за едни 40лв. После защо нацията загива...

fallback