Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Финансистът Мика Зайкова призна, че не е оптимист за развитието на страната през 2020 г.

"България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна. България остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз. Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори", разкритикува тя пред БНР.

Oще по темата
Според нея всичко ни удря по джоба - водата поскъпна в 24 региона, инфлацията расте, цените на храните скочиха, услугите също.
 
По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена, защото се влияем от случващото се по света.

"Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност. В продължение на години правим мимикрия на реформа, а не истинска реформа", коментира Зайкова.

Тя пресметна, че най-големият инвеститор са българите, които работят в чужбина и без парите, пратени от тях, българите нямало да похарчат 2,4 млрд. лева по празниците.

Освен това българите разчитали и на бързите кредити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

тоти

преди 4 години

На Гърците им бутат кредити на Държавата да не намаля заплати ,а ние балъците вземаме кредит от тъпата Държава,щото сме бедни и такива ще си останем ако сме робите на Европа

230

НЯма деца

преди 4 години

През 2001 година академик Хинковски уведоми че понеже нямаме нито едna крава болна от BSE /болеста Луда крава" трябвало да убием нашите крави и да внесем от страни къето имало милиони заразени..НЯМА възможност чрез тази техника да внесем майки за БЪлгарчета.

229

ПОследен шанс

преди 4 години

Чрез нагло престъпни програми на министерство на образованието е блокирана трайно раждаемоста . Няма бременни няма раждания на деца..Девойките се държат в училища и университети без заплати и доходи з а раждане и отлгеждане на деца. Младежите нямат работа и доходи и не смеят да се женят. това е за първи път в историята на човешкия род на Балканите..Да се заплащат достойни пари за всяко родено и отглеждано дете вкл от БЪлгарки.НЯМА ВЕЧЕ Годни ЧОВЕШКИ МАЙКИ>>

fallback