Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Комисията ни е една от работещите в парламента, няма месец, в който да не внасяме поправка или нов законопроект.

Скоро в залата трябва да внесем Закона за медиите, който е много остарял и трябва да го осъвременим - каза за "Денят ON AIR" Вежди Рашидов, председател на парламентарната комисия по култура.

"Много неща трябва да се променят в този закон, защото сме във века на Интернет, леко съм притеснен за книжните, за електронните медии, защото 50% от тях като ги гледам работят само с Facebook – да преповтаряме 50% социалната мрежа, това вече не е медии", каза той.

Фалшивите новини не били само проблем на България или на Европа, а може би и на целия свят.

"Когато лъжливата новина надделее - това е пътят на самоубийството на медиите, това обърква хората. Целта е да опазим тяхната свобода на словото.

2019 г. беше трудна година - на разединение на българската държава, на разединение на прослойките в държавата", подчерта събеседникът пред Bulgaria ON AIR

Българинът не бил научен да се усмихва - моделирали го политиците, както и медиите.

"Всички сме помогнали по мъничко да обезверим едни обикновени хора", допълни Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

ама в българия има ли култура , че и комисия ,че и министерство.....

19

Анонимен

преди 4 години

Абе Мултак , не ти ли писна да обикаляш предаванията и да плашиш хората с грозната си мафиотска мутра? Жена ти се *** с колега от Пирогов а ти се правиш че работиш в някаква си измислена комисия от която само взимаш пари от данъкоплатеца! Айде стига вече мултак!

18

Слав Караславов

преди 4 години

Комисията на Вежди "е една от работещите в парламента"! Значи не всички са "работещи", но какво правят те? Работи Вежди, работи! Нека да имаме поне един в парламента, който сме избрали и с който можем да се гордеем!

fallback