Снимка: архив, Булфото
fallback

Отец Иван от Нови хан казва, че той е човекът с най-много деца в България. Десетки хора намират спасение в неговият приют и много хора даряват помощи - храна, дрехи, пари, особено край празниците.

Не така е било в началото.

"Ходех с един кочан, кой даде 5, 10, 100 лева - пишех и му давах квитанция. Един ден си тръгвам от една фирма и секретарката казва "Поредният измамник си отива"", спомня си отецът пред DW.

В началото събирал пари по панаири и събори с кутия, а в приюта имало 50-60 души.

Не след дълго един човек му предложил да купи къща с 3 декара двор за 3000 лева.

"Вече хората ме опознаха и взеха да идват помощи - дарения, пари. И аз с тия пари купувам къщите и настанявам хората", обяснява отецът.

Той е купил десеткикъщи в Якимово чрез сдружението си за сираци. Записано е, че в тези домове могат да живеят и сегашните им обитатели, както и техните деца и внуци.

Има обаче условие - нямат право да рушат, а само да укрепват и подобряват съществуващите къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

За наивници

преди 4 години

Възмутени жители на монтанското село Якимово споделиха снимки от изхвърлените на *** дарения в приюта на отец Иван, намиращ се близо до тях. "Давайте още помощи на малцинствата, а те се подиграват с отделените средства от нас бедните българи!!! Моля , споделете да се види от повече хора!!!" - публикуваха в социалните мрежи хората.

10

ние добре го знаем

преди 4 години

Тия от DW да бяха написали и какъв катамаран си купи тоя О И / както е известно той не е Отец, нито пък Иван/ за около 30 х., но иначе тока на племето му спонсори плащат! Още не мога да разбера, кога най-сетне органите ще обърнат внимание на цялата тая измама!?!

9

Анонимен

преди 4 години

Мошеникът развъжда *** и индианци крадциИнвестира парите си в имотиНаправи богат сина си.Капитализъм майкаБог да ги прости простите бледолики, които си дават парите на мошениците

fallback