Снимка: Pixabay
fallback

Пътната обстановка в страната и натовареността на движението постоянно се следят, осигурени са достатъчно екипи на Пътна полиция, които при необходимост да се включат за подпомагане на трафик. Това съобщи главен инспектор Владислав Павликянов, началник на Националния координационен център за безопасно движение по пътищата, цитиран в съобщение от пресентъра на МВР. Той представи актуални данни, според които към момента по-натоварено е движението по автомагистрала "Хемус", в района на тунел "Витиня", посока към София. При нужда пътни полицаи ще пренасочват трафика по стария път с оглед по-безпроблемно придвижване на пътуващите. С повишено внимание водачите да шофират в участъка между селата Бостина и Соколовци, през прохода "Рожен" -поради срутване на скална маса движението се осъществява в една лента, а в момента се извършва и почистване на платното.

Днес, 26 декември, със заповед на Агенция "Пътна инфраструктура" в периода от 14 до 20 часа се ограничава движението на товарни автомобили над 12 тона по магистралите и основните пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни.

От агенцията призовават водачите да потеглят на път с автомобили, подготвени за движение в зимни условия, и да шофират с повишено внимание, спазвайки дистанция и без рискови изпреварвания.

Поради очакваните снеговалежи екипите на АПИ и Пътна полиция имат готовност за ограничаване на движението по републиканската пътна мрежа за снегопочистване. Ако ситуацията налага, пътуващите ще изчакват на място приключване на дейностите по почистване на пътните платна. От пътна полиция апелират водачите да изпълняват указанията на пътните полицаи и служителите на пътните служби и напомни, че с оглед на метеорологичните условия е важно да се тръгва на път с пълен резервоар, топли дрехи и храна за всички в автомобила.

Продължават засилените проверки, като екипите ще следят за недопускане на нарушения - спазване на скоростните режими, употреба на алкохол, неспазване на предимство, агресивни водачи. От МВР предупреждават, че контролът ще се осъществява и от необозначени полицейски автомобили. Само за дните от 21 до 25 декември пътни полицаи са съставили 96 акта за шофиране след употреба на алкохол, като 45 от тях са за концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

Към 14 часа днес, движението през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната се извършва нормално, няма струпвания от изчакващи автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Onzi

преди 4 години

Защо тъ по *** лоумни ци се качвате пили да карате кола ? До кога все ще се излагате и ще носите нещастия?Защо не помислите малко разумно ,а не все през просото.....

10

Кръчмата

преди 4 години

Фанали са некому ***Пред ресторантите и повече може да са. Колко луди, психопати, с жълти книжки, че "слепи", "инвалиди' хванаха?99% при катастрофа водача е без алкохол.

9

Анонимен

преди 4 години

по селата всички карат пияни на мотики.А контрола е нула!

fallback