Снимка: BulFoto архив
fallback

Навършват се 35 години от първата съпротива срещу Възродителния процес в Родопите. През този период насилствено са сменени имената на хиляди български турци. Тя завършва с десетки депортирани в лагера на остров Белене, съобщава NOVA.

Oще по темата

На 26 декември 1986 г.  край Тюркман чешма падат три жертви. Днес хората там се събират, за да почетат паметта на загиналите. Митингите се организират от ДПС и ще продължат и през следващите дни.

„Тази година Всевишният ни даде хубаво време. През 1984 г. обаче времето не беше хубаво. Докато нас ни има, за Възродителния процес ще се пише в учебниците”, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

Реджеп Картал

преди 3 години

Брей не знаехме,че в Родопите има хиляди турци ?90

209

До У нас управлява К

преди 3 години

Не от руските, а от американските служби, объркал си се. И най-верни техни служители са турците в България. Като не ви харесва у нас, не задържаме никого насила. Свят широк.

208

анонимен

преди 4 години

До ДжеватДжеват, България се казва България, защото имат такъв народ с такова име, който са дали името на такава държава.Така че без българи , няма България.А на територията на днешна Турция е Източната римска империя, населявана /по етнос/ от много народи.

fallback