Родните политици използваха социалните мрежи за коледните си пожелания. Чрез публикация във Facebook президентът Румен Радев честити Рождество Христово и пожела здраве и радост на всяко българско семейство. А председателят на парламента Цвета Караянчева направи видеообръщение.

Още по темата
"Нека използваме всяка минута, за да бъдем заедно с обичните си хора, но наистина заедно, не пред тeлевизорите и пред телефоните, а заедно очи в очи с отворени сърца", каза тя.

Традиционно в прегръдките на внуците си, премиерът Бойко Борисов честити празника пред камината на къщата си в Банкя. Той напомни, че Рождество е за семейството и за най-близките.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува поздрав с две снимки. На първата меси питката за Бъдни вечер, а на втората е заедно със семейството си. Нинова пожелава топлина в домовете и разбирателство в семейството.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също поздрави християните за Рождество Христово чрез публикация в социалните мрежи.

На този фон американският посланик у нас Херо Мустафа честити Коледа на своите последователи и приятели в социалната мрежа Facebook като публикува видео, на което приготвя традиционна българска баница.

Руският посланик у нас пък Анатолий Макаров пожела късмет и благополучие на всички български приятели.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase