Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase