fallback

Съвсем скоро Военна академия ще се сдобие с безпилотен автомобил на Mercedes. Той ще се използва за тестове и демонстрации, за да се види дали технологията работи. По темата говори Илия Левков, председател на УС на Индустриален клъстер "Електромобили", в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Левков смята, че навлизането на електрически превозни средства в градския, публичния, междуградския и личен транспорт, ще е стъпка към декарбонизацията на транспортния сектор.

"Парадигмата със собствеността ще бъде тотално променена", изтъкна Левков, като поясни, че се планира гражданите да използват превозни средства на компании за предвижване до определена точка и ще си заплащат за услугата.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Таню

преди 4 години

Ше жъне директно пациенти по щрасетата?!? Боже, Боже... На какво са всички тия?!? :|А вие дето си ги избирате... Вие на кво сте...?!?

15

Скептик

преди 4 години

Смехотворно. Защо им е? Да проверени технологията. То бива гушене и крадене, ама чак пък толкова лакомия. На времето Живков го съдиха за 2 одеала. За какво ли ще съдят днешните.

14

Ако беше рушки

преди 4 години

Русогъзолизците щяха да викат бравоАма щото не е - плюятА Що не е рушки?Щото такова жиотну НемаВенсеремос ;)

fallback