Снимка: Bulgaria ON AIR

За каузата на бебеносенето за трета поредна година се отпечатва календар с известни родители, средствата от който се даряват на "Българската Коледа".

Създателките на календара - Станислава Костадинова и Калина Серафимова, разказаха подробности за проекта си в студиото на "България сутрин".

"Хората вече знаят за нашия календар и с радост се включват в нашата идея, която реализираме за трети път", сподели Калина за Bulgaria ON AIR. Повечето от родителите, които се снимат за календара, носят бебетата си, но има и такива, които са започнали да бебеносят след тематичната фотосесия.

"Има хора, които снимахме миналата година и все още носят заради нас", каза на свой ред Станислава Костадинова.
Тя сподели, че първата година са събрани 2800 лв., които са дарени още преди Коледа, втората около 3300 лв., а тази година се надяват на повече.

"Стараем се винаги снимките да са различни и да не повтаряме дестинации", допълни Костадинова.

Дванадесет месеца - дванадесет лица, някои от тях носят по две деца. Веселин Плачков е бебеносещ татко. Сред останалите звезди на календара са Дария Симеонова, Силвия Петкова, момичетата от "Ерго денс" и др. Според двете жени да помагаш на хората трябва да е мотив за всеки творец.

Основният начин за разпространние на календара е неговата Facebook страница "Бебеносещ календар", чрез Instagram, както и в много от магазините за продажба на ергономични раници и слингове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase