fallback

През цялата нощ протестиращите медицински сестри останаха на палатков лагер под прозорците на Министерския съвет. Недоволството им започва от началото на март месец, като те искат достойно заплащане и реформи.

"Исканията ни не са се променили - абсолютна реформа в здравеопазването. Сложихме и това като мото. Искрено се надяваме премиерът да ни приеме, оставаме тук и го очакваме. Ние нямаме друг избор", заяви медицинската сестра Мая Илиева пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
"Боря се за правата на цялото ни съсловие. Тук сме, за да искаме промени в здравеопазването и еднакви стартови заплати за цялото съсловие, за да може младите хора да имат стимул да учат. Сега и малкото завършили заминават в чужбина. Поне на този етап 2 минимални работни заплати е нещо приемливо като заплащане", каза медицинска сестра от болница в Пазарджик.

Тя сподели, че е с 18 години трудов стаж, но младите хора, които започват работа, стартират с 450 лева заплата.

"Откакто аз работя, от цял випуск имаме две новопостъпили колежки. В близко време ще има масово пенсиониране на колеги. Предстои закриване на отделения и болници и ще го отнесат малките населени места", предупреди протестираща сестра от Сливен в ефира на "България сутрин".

Друга медицинска сестра сподели, че се налага да работят на по 2-3 места, за да оцеляват.

"Стига са се подигравали, нищо не се е променило", настоя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

Стига са работили по 24 часа и по 36 часа. Алчността ще ги разруши.Три заплати вземат, като работят на 3 места по 2 часа. Работете само на две места по 2 часа, за да вземате по-малко пари, с по-малка алчност.

25

Анонимен

преди 4 години

Съсипва се нещо работещо и то умишлено за да могат частните болници да смучат като пиявици пациентите. Няма такава простащина никъде. Да гледат само това за което си влязъл, а не да се гледа цялото здравословно състояние на човек. Прави са жените да протестират, не може да се търгува с човешкото здраве. Тези 8 лв. дето си гласуваха за субсидия е по-добре да отиват в държавните болници, а не за търтеите.

24

Анонимен

преди 4 години

Защо 30 години упорито се отказва да се дават полагаемите заплати или е неприемливо за несоциална държава от( източен азиатски тип) .За да се задържат на власт жертват медицинските специалисти и пенсионерите ,тъй като те нямат властовия нагон и желание да се добират до командните лостове на държавата

fallback