fallback

Експертът по киберсигурност Спас Иванов коментриа феномена 5G и неговото преекспониране.

"Мрежата отваря врати за технологии, които досега не бяха възможни за реализация, но те все още са далеч в бъдещето. Една от тях са автономните автомобили и автономният градски транспорт", каза Иванов в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Свободното адресно пространство е напълно изчерпано. Затова се създаде Интернет протокол версия 6 (IPv6) с цел всяко устройство в света да може да бъде обслужвано от нея", добави експертът по киберсигурност.

"В момента има огромен глас за изстрелване на спътници. Идеята на Илон Мъск е да създаде собствена инфраструктура. В Русия, ако се опитвате да продавате смартфон, например, трябва да върви с предварително одобрен от руското правителство софтуер, който трябва да бъде преинсталиран", обясни още Иванов.

Цялото интервю можете да гледате ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

5G има много

преди 2 години

хляб да изяде. И сега обхвата е нестабилен, там където преди имах силно покритие на 4G, сега няма и 50% на 5G. Иначе рекламите си вървят и събират такси.....

15

Спас Иванов

преди 4 години

Тоя гений на мисълта направо счупи ***. Къде вкара Русия, къде свърза 5G & IPv6, че и Илон Мъск. Всичко в рамките на 4 изречения.

14

Solar Power

преди 4 години

Ако не е ясно да обясня...... за да работи добре 5Г ще трябват антени почти на всеки блок :)

fallback