Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След кметските избори бившият омубдсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова създаде гражданския си проект "Изправи се.БГ".

Манолова заяви, че ще продължи да бъде омбудсман на хората, дори и след като е подала оставката си.

„Гражданската формация „Изправи се.БГ” събира хора, които не искат да мълчат, а желаят да са активни и изправени. Обединихме се за да отстояваме демократичните права. В рамките на кметската кампания ние стъпихме върху ценности, без да се замисляме за ляво и дясно”, каза Мая Манолова пред "Нова тв".

Още по темата

Манолова обясни как нейната организация ще защитава свободата на словото. Тя посочи, че ще защитава всеки един журналист, който бъде свален от ефир.

"Независимо, че си съм си подала оставката, аз винаги ще продължа да бъда омбудсман завинаги. Хората ме приеха, като защитник на техните права и този който ще им помогне. Телефонът ми звъни денонощно” разказва Манолова.

"Това няма да бъде партиен проект, няма да има партия. Ние обаче, имаме политически искания срещу мръсния въздух, срещу застрояването на Витоша и срещу липсата на места в детските градини", завърши Манолова.

"Решението на парламента за партийната субсидия от 8 лв на глас е резултат от уйдурма - точно това, за което Борисов ме обвиняваше по време на изборите", отсече Манолова.

Според нея сюжетът в парламента е илюстрация на съглашателството между ГЕРБ и БСП и оправданията за стабилност и гласуване на бюджета по никакъв начин не оправдават именно това решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase