Снимка: pixabay.com
fallback

Макар и официално астрономическата зима да идва на 22 декември, на практика тя вече е тук. Мъгли, студ, дори и първия сняг отново са част от нашето ежедневие, а въпросът за отоплението през зимата отново излезе на дневен ред.

Oще по темата
Кое отопление излиза най-евтино? И струва ли си замърсяването на въздуха за няколко лева по-малко? Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Как ще се отоплявате през зимата? В допитването ни участие взеха точно 5777 души.

Проучването сочи, че най-много наши сънародници през зимата се отопляват на ток. Цели 30% от анкетираните залагат на климатик, който да стопли домовете им. С друг отоплителен уред на ток пък ще се топлят 11% от българите.

Традиционното парно ще сгрява 27% от нашите сънародници, като прави впечатление, че то явно започва да губи битката с климатиците.

На дърва и въглища се отопляват 14% от участвалите в анкетата.

Почти всеки пети българин пък (18%) признава, че ще се отоплява само в най-студените дни, защото няма достатъчно пари, за да си позволи домът му да е топъл през цялата зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Само питам

преди 4 години

Може ли на 7.10.2019 г. инкасаторкатана ВИК да отчете показание 78 на топлия водомер , и на 8.10.2019г. инкасаторът на топлофикция да отчете на същия водомер показание 87...Само питам и отговор не искам...Защото като поразпитах и разбрах,че масово хората са ужилени по този начин...И Топлофикация Пловдив ни пропищя ушите,че през летния сезон топлата вода ще е по 8 лв./ кубика...

216

шопендар

преди 4 години

До опетков Печенето на кюфтета отделя повече со2 от отоплението на газ,но тук става дума за механичните отпадъци.а и никой не чака от държавата да го газифицира на аванта ,авантата умря заедно с бай тошо.в софия никоя фирма не ще да газифицира защото не може да се справи с кадастара,т.е.никой не знае ако копне на какво ще попадне,и затова газификацията е само по силите на държавата.работи се само в райони извън центъра но не навсякъде и хората си плащат не е на аванта но им излиза нереално

215

Някой си

преди 4 години

За да ти е топло с климатик не трябва да го изключваш. Включваш го в средата на октомври и го гасиш в средата на април другата година. И ще ти е топло и на краката и на главата. А ти да се прибереш в 19.00 часа от работа, да го пуснеш и да чакаш да стопли стаята за два часа няма как да стане. През тия два часа машината ще се скъса да обезскрежава и да се мъчи да достигне зададената температура.Купуваш си хубава хиперинверторна машина и не я гасиш.

fallback