fallback

Тази година рибарските мрежи останаха наполовина празни. Сезонът за рибарите беше изключетилно слаб, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Нашият свещеник отец Стилян се шегува с нас и казва, че Свети Никола ни праща изпитание, за да разбере доколко сме му верни и колко го обичаме. Остава надеждата за следващия риболовен сезон. Този приключи изключително слабо", сподели председателят на сдружението "Морски сговор" Димитър Янчев.

Рибарят споделя, че едва ли ще е проблем запълването на трапезата с морски ястия, защото в магазините има голям избор.

Oще по темата

Новият сезон се очаква да започне през април. Председателят на "Морски сговор" сподели, че ще започнат сезона с риболов на попчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Скептик

преди 4 години

Ами как през ноември ще има риба, когато тя е прогонена още през юни, юли, август. Струята от джета трали дъното на 3-4 метра дълбочина. Като плувам сутрин в целия залив не срещам една рибка, няма рачета, няма нищо. Всичко е изорано. Направо се чудя на акъла на тия дето висят с въдиците на скалите и чакат. Алоо, спрете джетовете за разходка. Рибата няма къде да порасне и с какво да се храни. После делфините им били виновни. Ами разберете се с Турция за мрежите на Босфора бе.

8

Пипи

преди 4 години

Преди години в залива на Каваците беше пълно с риба. С гумена лодка се връзвах за някой прът на таляна и пълнех найлоново пликче. От 2-3 години няма нищо. Само на Германката може да се хване все още попчета или дракони

7

Анонимен

преди 4 години

И на рибата не и стои в България вече

fallback