Снимка: Facebook
fallback

Агенцията по храните ще наложи административно наказание на търговския обект в София, продал свинската пържола с игла.

Глобата е за допусната опасна храна на пазара, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Oще по темата
Иглата попаднала в пържолата на дете. За случая сигнализира фотографът Васил Къркеланов, който публикува снимки в страницата си в социалната мрежа Facebook.

"Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми... Детето е добре. Откри иглата в парчето, преди да го яде, защото й направи впечатление странният цвят на месото в тази част", написа той.

Агенцията е проверила всички обекти, през които е преминало месото от кланицата, в която са заклани свинете, предприятието, където трупното месо е транжирано на едри разфасовки и търговския обект, в чиято транжорна едрата разфасовка е нарязана под формата на пържоли и реализирана до краен потребител.

Никъде не са открити видими признаци за наличие на чуждо тяло.

Установено е, че свинското месо не е претърпяло допълнителна обработка (като например осоляване, мариноване, шприцоване, тумблиране и др.), а е предлагано като прясноохладена разфасовка. Технологията на добив и обработка на месото за производство на месни разфасовки (пържоли) не предполага използването на каквито и да е инжекционни пособия, в това число и игли.

Поради тази причина агенцията определя този случай като случаен инцидент, вероятно при ветеринарномедицинска манипулация на съответното животно.

В БАБХ не са постъпвали други подобни сигнали. Предприети са мерки за по-стриктно изпълнение на задълженията на всички ангажирани по веригата за недопускане на подобни инциденти в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

то при БАБХ-а всичко е случайно , да не се развали рахътлъка на некой "бизнесмен" ,зер "икономиката" ни ще тръгне надолу , да ми прости Господ ,но всички първи хора в държавата- премиер , президент , шеф на НС , мас..ти..ти политици се хванаха като удавници за *** на Мутафова и цял ден -словоизлияния , ни един достойно не каза за 100т , а не 100кг заразено месо - спираме с този рекет над хората , ще кажем името на фирмата ,или фирмите ,които са го внесли , ще спрем да тровенето на народа

20

Анонимен

преди 4 години

Били са хормон на растежа, който е много скъп и търсен от бодибилдърите.

19

Boto

преди 4 години

Не господин анонимни плащам си на квадрат. Платил съм си 30 квадрата и казвам какво да се сади. Каквото изкара изкара. Ако искам тори ако не искам не тори.Месо както някой писа има добри ферми и доста хора гледащи по 3-4 прасета примерно с цел продажба на познати. Но това едва ли ти е познато то за професори че се случва.Да сигурно няма фибри ама няма ядове ние простолюдието можем да мрем

fallback