Снимка: bTV

Многодетното семейство от село Кардам, което бе сполетяно от трагедия и едно от децата почина от отравяне, все още не могат да се приберат в дома си.

Хората живеят в нов дом, тъй като старото жилище крие риск за децата. В къщата бе открита отрова за гризачи, а според прокуратурата именно тя е причинила и смъртта на 9-годишния Стефан.

Още по темата

След трагичния инцидент, семейството е настанено в къща, предоставена им от съседка за временно ползване. Жената им е казала да останат в нея колкото им е необходимо, но семейството на Стефан не се чувства добре там, предава bTV.

Според бабата Стоянка домът им е безопасен, а остатъците от отровата са унищожени.

"Дойдоха от Русе, измерваха хората с някакъв уред и казаха, че всичко е било на нула", обясни жената.

В момента къщата е празна. Въпреки мъката от загубата на детето, семейството иска отново да се върне в дома си. Другите пет деца се възстановяват и вече ходят на училище и детска градина. Много хора им помагат като им осигуряват храна и дрехи.

За да се върнат в дома си обаче е необходимо къщата да се ремонтира. И тъй като това е непосилно за семейството, са сложени дарителски кутии и има разкрита банкова сметка. Организиран е и коледен базар за набиране на средства.

Кметът на Кардам Георги Събев иска в къщата да се пристрои тоалетна и баня, да се пусне топла вода и да има кухня за децата.

"Има много бедни хора по селата. За жалост ги виждаме като станат някои бели от битов характер и разбираме колко са бедни хората и, че не живеят добре", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase