Снимка: БТА
fallback

Предложените тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките.

Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на форум, като цитира анализи на експерти от Световната банка.

Oще по темата
Максималното поскъпване на храните, които са на трапезата на българите, ще е с до 2 стотинки на килограм или литър. Министърът призова да не се спекулира със страховете на хората, предаде БТА.

Пътищата не са на ГЕРБ, нито на БСП, нито на една или друга парти, а на всички граждани и затова темата не бива да се политизира, допълни министърът.

Тя подчерта, че новата система за събиране на пътни такси се очаква да осигури постоянен и предсказуем източник на средства за ремонти и строителство на нови по-безопасни трасета.

Министърът призова всички, ангажирани с процеса, за максимална мобилизация, за да се изпълни планираното и системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Африканеца

преди 4 години

А защо толкова много пътува храната.Хляба в едно село от около 2000 човека,идва от ШЕСТ различни хлебозавода.Което не се продаде после си го взимат и не знам какво го правят.Е,преди имаше фурна,и хляб не застояваше.Само че да си фурнаджия сега е унизително.Друго си е да метеш няколко дена в месеца улиците и да си вземеш парите

22

Анонимен

преди 4 години

Защо толкова много се спекулира с тези тол такси. Да сигурно всичко ще поскъпне заради тях. Но защо,до сега нищо не се направи визирам Винетните такси за леки автомобили по пътищата. Никъкви ремонти!!! Нищо тук там някоя кръпка и това. Къде утидоха тези пари. Аз пътувам много по европа,и знам къде се плаща и какво се прави по пътищата. Главният въпрос е кога ще спрът да крадът. Не се ли наядоха вече. Винетки,пътен данък(а то дефакто няма пътища),но ние трябва да го плащаме. До кога.

21

Анонимен

преди 4 години

Неизвестен

fallback