Снимка: БТА
fallback

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че е лъжа информацията, че се е договорила с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за увеличаване на размера на партийната субсидия.

Oще по темата

ДПС искат да замаскират своето участие в управлението, настоя тя пред журналисти в парламента, след като Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ и БСП в договорка.

Тя посочи, че е възможно на ДПС да е удобно статуквото в момента - "партиите да се финансират от бизнеса, от мафия задкулисно, за да могат бизнесът, лобита и кръгове да диктуват политиката".

"Нашата позиция винаги е била ясна и открита - 1 лв. субсидия за партиите е убиване на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България. Отварянето за безконтролно пълно без ограничение финансиране от бизнеса е намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика", заяви Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че е поканила всички партии за обсъждане на размера на субсидията преди обсъждането на държавния бюджет, но не е получила разбиране.

Официална подкрепа обаче има от ОССЕ.

"Препоръки се отправят да се отменят измененията изцяло. Т.е. нашата позиция е открита и принципна. Разумно държавно финансиране на партиите, така че да се гарантира многопартийност, плурализъм и нормално функциониране на демокрацията, затваряне на вратата за бизнеса за влияние върху политиката. Днес ние ще защитаваме открито своето предложение. Внесли сме го открито и ще го защитаваме открито. Как ще гласуват другите партии, е решение, в което ние не се месим", допълни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ДА НАПОМНЯ НА БСП

преди 3 години

НИНЧЕ АЗ ПАК СЪМ ТУК НАЛИ ЗНАЕШ ЗА ОНИЯ СЕТИСЕ ДЕ 6 000 000 ЛЕВЧЕТА. КОЙТО ГИ Е ВЗЕЛ Е ПО НАВИК ( случва се комунисти сте все пак) НЕКА ГИ ВЪРНЕ НА ХАЗНАТА И ПОСЛЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ КАТО СПЕЧЕЛИТЕ МНОЗИНСТВО СИ ГЛАСУВАЙТЕ ПО 1000 ЛЕВА НА ГЛАС МОЖЕ ДА СЪБЕРЕТЕ ГЛАСОВЕ ЗА ЕДИН МАСКВИЧ ДА СИ КУПИ ПАРТИЯТА. (само ако идета всички да гласувате от позитано) приятен ден и спокойна нощ.

33

Корпорация ГЕРБ

преди 4 години

Нашата цел е другите корпорации да фалират и най-вече полуразпадналата се корпорация на БСП, обаче се оказаха калпави и дори не могат да се самоизядат както трябва.

32

Анонимен

преди 4 години

До АнонименХе той ходи на частно партийно посещение с правителствения самолет.

fallback