fallback

Повечето хора смятат, че цените на луксозните имоти могат да вървят само нагоре. Според Крис Дийтц, вицепрезидент глобални операции в Luxury Portfolio International, на този пазар всичко зависи от търсенето. Това каза той в интервю за предаването "ИмоТиТе" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Според Дийтц пазарите на луксозни имоти в Европа и САЩ трябва да се разглеждат поотделно. Той смята, че пазара винаги е бил стабилен, но заради търговската война се очаква спад през следващата година.

"Хората няма да харчат колкото преди, ще спестяват повече. В Европа факторът Brexit продължава да повдига редица въпроси. В някои части на Лондон цените вече падат, а в други не нарастват с темпове, каквито наблюдавахме в последните години. Въпреки това Лондон винаги е бил във фокуса на инвеститорите", каза още Дийтц.

Цялото интервю с него може да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

След като твърдите, че в БГ няма луксозни имоти, значи човекът не говори за България. Вие веднага се зарадвахте, че имотите у нас ще поевтинеят...

8

Анонимен

преди 4 години

В България почти няма луксозни имоти. Това което в България се води супер лукс реално е средно ниво по международните стандарти.Дори някой да си е построил къща за един милиони това не значи авоматично че имота е лукс. Няма как да е лукс като погледнеш инфраструктурата около имота и видиш мизерията наоколо. Хората в чужбина гледат преди всичко локацията и инфрастуктурата заобкаляща имота и по това определят цената. Самата сграда е само 50% от оценката.

7

MR Buch

преди 4 години

5 До Анонименкакво лошо има, аз съм доволен че врътнах панелката за 95к. пък балъците ще връщат заема 25 години. Сега съм шапка на тояга с едни пари напред + един апартамент в чужбина

fallback