Снимка: flickr
fallback

Пациент нападна медицински лица в УМБАЛ "Св. Анна", защото не са му разрешили да пуши. На фона на този инцидент, една от версиите за пожара в "Пирогов" е запалена цигара. Как трябва да процедират медиците и има ли санкции за нарушаване на правилата?

Oще по темата
"Ние нямаме никакви механизми за санкции към пациентите, които не изпълняват вътрешния ред на болницата. Ако си позволим да прекратим лечението поради тази причина, съответно болницата ще бъде тежко атакувана от журналисти и институции за това, че не лекува, а извършва такова действие", коментира бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков в предаването "Денят ON AIR".

Той допълни, че болниците нямат право да налагат парични санкции, но разкри, че в почти всички болници има наети структури, които извършват охранителни дейности.

Доц. Спасков коментира и тежкия инцидент в "Пирогов", който отне живота на двама души. По негови думи едно от нещата, което може да действа като възпламенител, е повреда в електрическата система, но предпочита да изчака крайния доклад на специалистите, който ще даде ясна представа какво се е случило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

И защо да му забраняват,та да ги нараняваДругият път да не му забраняват да пуши, да го инсталират до извода за кислородаФизичните закони си знаят работата

12

Ники

преди 4 години

До Пипи : бях пациент в две отделения през последните три години, само вън на двора, ако си подвижен, на етажа не става, много следяха

11

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИндобългарите ще източват касата докато има корумпирани лекари -българи там

fallback