Снимка: Pixabay

Помещението е добре да се проветрява шоково, съветват от "Топлофикация София". "Ако помещението не се използва активно през целия отоплителен сезон термостатния вентил на радиатора не трябва да работи на пълна мощност", каза говорителят на "Топлофикация София" в предаването "Топлофикация на фокус" по Радио "Фокус".

Павлова обясни, че има начини, чрез които хората могат да спестят топлоенергия. Например, когато зимата навън е студено, хората често като излизат от жилището затварят винтилите на нула, а по този начин изстива цялото помещение.

Павлова обясни, че "когато хората се върнат обратно в жилищата на тях им е необходимо максимално бързо да се затопли помещението, те отварят вентила на максимална степен и по този начин се хаби много повече енергия, за да се затопли това помещение".

Добре е когато помещението се проветрява термостатния вентил да се затвори, защото когато е изложен на студения въздух вентилът допуска максимално количество топлинна енергия, за да предпази радиатора от замръзване. Шоково проветряване, липсата на мебели пред радиаторите, както и тежки и плътни завеси са сред препоръките, които Елизабет Павлова даде.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase