Снимка: Пиксабей
fallback

От фонд "Земеделие" в Монтана съобщиха, че собственици на къщи за гости ще трябва да връщат субсидии на стойност 456 000 лева. Санкционираните собственици са от Вършец и село Грошмин.

Санкциите са наложени заради липса на приходи, липса на активи, несъздадени работни места и създаване на изкуствено предимство за финансиране в противоречие с целите на Програмата за развитие на селските райони, по която са отпуснати средствата. 

Къщата за гости във Вършец е получила субсидия от 391 160 лева, а другата  - от 165 752 лева. Собствениците ще трябва да възстановят на 100 процента субсидиите, уточниха от фонда, цитирани от БТА.

По програмата за развитие на селските райони в област Монтана в периода 2007-2013 година са били подпомогнати 25 къщи за гости. Те са в общините Берковица, Вършец, Чипровци, Георги Дамяново, Лом и Бойчиновци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

А нали знаете, че такова финансиране се дава само срещу 30-40 процента кешбек за държавните хрантутници. Те пък се отчитат нагоре по веригата, та чак до властелинът на асфалта, кралят на сожука. Представяте ли си как бочко връща кешовицата и плаче с кървави сълзи.

28

odpo

преди 4 години

До 30Защото къщите са законно построени, но не са ползвани по предназначение и не са изпълнили условията по договора осигурил им европейско финансиране

27

odpo

преди 4 години

Мама му стара, не умеете и да смятате...

fallback