Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев заяви, че ще се произнесе "в обозрим срок" по процедурата за избор на нов главен прокурор.
Oще по темата
След като той върна на Висшия съдебен съвет избора на Иван Гешев за обвинител №1, магистратите отново избраха заместника на Сотир Цацаров за негов наследник.

По Конституция президентът не може да откаже назначаването на главен прокурор при повторно направено предложение.

Ултиматуми не приемам от никого, заяви обаче днес Радев. Той допълни, че не е човек, който протака и използва "различни машинации", но отговорът на всички въпроси бил в Конституцията, която трябвало да се чете внимателно.

Радев каза още, че в тази процедура и той се обърнал с настояване към ВСС, "което те не изпълниха по най-добрия начин".

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили присъства на празника на Сухопътните войски, който беше отбелязан тържествено във Военната академия.

Той заяви, че е оптимист за най-многочисления вид въоръжени сили, защото там има истински лидери и командири, прекрасни специалисти и отдаден личен състав.

Президентът изрази убеждението си, че изоставането в процеса на модернизация на Сухопътните войски ще бъде преодоляно и напомни, че винаги е настоявал модернизацията на трите вида въоръжени сили да тече едновременно като най-добър и балансиран подход. 

Той посочи, че тя означава преди всичко трансформация на подготовката, въвеждането на по-малки системи и технологии, въоръжение, но с ключово значение в една операция.

Според него основният проблем е неокомплектоваността с личен състав и трябва да се възстановят привлекателността и достойнството на военната професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Апостол

преди 4 години

Нежеланието на цял един народ да приеме натрапено му назначение за един от ключовите постове в "държавата" трябва да светне лампичката на разните му там играчи. Щом хората не го искат - да си ходи ! Какво тук значи някаква си личност.Защото съвсем скоро ще си ходи и менторът му - Н. Пр. Премиерът. Борисофф....

84

Анонимен

преди 4 години

Нема начин Господин Зелени Чорапи.Срещу Винету не можеш да се противопоставиш.

83

Анонимен

преди 4 години

че винаги е настоявал модернизацията на трите вида въоръжени сили да тече едновременнокога си настоявал - като лющеше Деса за 400лв на месец или като се уредихте със служебни апартаментчета?

fallback