Снимка: Pixabay

Днес е крайният срок, до който водачите трябва да оборудват автомобилите си със зимни гуми. Гумите, подходящи за движение при зимни условия, трябва да са с грайфер не по-малък от 4 мм. Неизрядните шофьори ще бъдат глобявани с по 50 лв.

Още по темата

Експертите посочват още, че подготовката на автомобила за зимата не свършва с гумите. Автоекспертите съветват още: Измийте колата и прегледайте лаковото покритие за петна от ръжда, като съответно ги почистите и намажете с боя. Особено внимание отделете на дъното на автомобила, спирачните и горивни тръбопроводи по него.

Обработете ключалките на автомобила със специалните препарати, които се продават по магазините. Намажете гумените уплътнения на вратите и багажника с течен парафин против замръзване. Сложете зимна течност за чистачки, проверете и ако е необходимо - сменете чистачките. Ако автомобилът ви е по-млад от 10 години, сигурно е оборудван с филтър на купето. Неговото запушване влошава парното на колата и бързото обдухване на изпотените прозорци, така, че обезателно го проверете и сменете с нов, допълват експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase