fallback

Коледните пости започват на 15 ноември. Те продължават до Бъдни вечер - 24 декември.

През този период е позволено да ядем единствено храни с растителен произход, с изключение на големите християнски празници Въведение Богородично и Никулден, когато е разрешено да консумираме риба.

Знаем ли обаче как да се храним правилно и възможно ли е след дългия пост обилната вечеря на Коледа  - 25 декември, да се окаже опасна?

Съвети по темата дава специалистът по хранене д-р Людмила Емилова в предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

С голямата пенсия и кренвирши немога да си позволя в които има всичко освен месо. Свинското ми е забранено от доктора а пилешкото и телешкото е мираж в пустиня. Така че постите си ги изпълнявам целогодишно. Но пък холестерола ми е като на 20 годишен кръвното ми е на 18 годишен. Само дето бабата не иска кекс бил и пресъхнал кладенецо оти нема дъжд.

7

1

преди 4 години

Нека всички българи,да използват рецептата за хранене на другарката минда стоянова,пица със суджук ,добришки и малко пармезан.

6

Анонимен

преди 4 години

Така е, 5, тези пости са по-леки от Великите и рибата и безгръбначните са позволени през голяма част от тях.А който гледа на поста, като на диета, нищо не е разбрал от същността му

fallback