Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Иззетите оръжия на дружество "Традиция" ще бъдат върнати, ако отговарят на изискванията. Дружеството е миролюбива, патриотична организация. Тяхната дейност може да заслужава само подкрепа и уважение, заяви главният прокурор Сотир Цацаров след срещата си с ръководството на дружеството.

В срещата участваха заместник-главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов. Тя беше поискана от дружеството по повод оръжията от патриотичната организация.

Oще по темата


Казусът започна в началото на октомври, след като бяха иззети оръжията, които се използват за възстановки.

След срещата стана ясно, че операцията с кодово име "Пандора" не е насочена към дружеството и оръжието ще бъде върнато след експертиза.

"Бяха набелязани конкретни мерки, които са свързани с това, иззетите оръжия да бъдат подложени на експертни действия и ако се окаже, че не нарушават разпоредбите на закона, незабавно  да бъдат върнати на членовете на дружеството, от които са взети", заяви Сотир Цацаров. 

"По отношение на дейността, която дружество "Традиция" извършва, в лицето на Министерството на вътрешните работи те могат да очакват единствено и само подкрепа", коментира министър Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ха-ха

преди 4 години

Тиквата го е страх,че ще му направят преврат с пушки-кремъклийки...

14

Закон!

преди 4 години

Ама милиционерите не четът закона - че това не са 'оръжия'! освен в случаите, когато е:3. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) оръжие, произведено преди 1 януари 1900 г. и е:а) преднозарядно, илиб) с разделно зареждане, илив) разработено за боеприпас с димен барут и необлечен оловен куршум;

13

Закон!

преди 4 години

Чл. 4. (1) Оръжия по смисъла на този закон са огнестрелни и неогнестрелни оръжия.(2) Огнестрелно оръжие е преносимо цевно оръжие, което произвежда, проектирано е да произведе или може да бъде видоизменено, така че да произведе, изстрел с куршум или снаряд , освен в случаите, когато е: 3. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) оръжие, произведено преди 1 януари 1900 г. и е:а) преднозарядноб) с разделно зарежданев) разработено за боеприпас с димен барут и необлечен оловен ***

fallback